Usred kontroverze: Premijerka se pojavila bez grudnjaka, zavladala opšta pometnja FOTO

Glamurozna fotografija 34-godišnje premijerke Finske Sane Marin s dubokim izrezom izazvala je pometnju na društvenim mrežama.

Finska socijaldemokratska premijerka Sana Marin našla se usred kontroverze nakon što je pozirala za modni magazin u blejzeru s dubokim dekolteom, bez košulje, ali i bez grudnjaka.

https://www.instagram.com/p/CGE6V28jJjM/?utm_source=ig_embed

Stranicu časopisa na Instagramu brzo su preplavile oštre kritike korisnika društvenih mreža, a mnogi su sugerisali da je slika za nekoga na njenom položaju krajnje neprikladna, dodajući da je neprikladno i to što je fotografija napravljena u dvorištu zvanične rezidencije premijera Finske.

Međutim, mnogi listovi su požurili da brane premijerkino izdanje i da izražavaju divljenje njenoj “ljepoti”, “snazi” i “nezavisnosti”.

https://www.instagram.com/p/CGUkjsGBSoW/?utm_source=ig_embed

Mnoge njene pristalice, posebno žene, pokrenule su sopstvenu kampanju na društvenim mrežama u njenu odbranu i počele su da objavljuju fotografije u sličnom izdanju. Ubrzo nakon toga pojavio se haštag #imwithsanna.

Anu Koivunen, naučnica za medije i profesorka rodnih studija na Univerzitetu u Tampereu, pripisala je zaslugu da političari u Finskoj mogu da se oblače kako žele bivšem premijeru Aleksanderu Stubu.

Fizički aktivni Stub često se takmičio u maratonima i triatlonima, te su ga građani viđali u šortsevima i pripijenim kupaćim kostimima, pokazujući potpuno drugačiji imidž javnosti.

Ostavite komentar: