Uprkos naporima vlade: Ova država ipak ostaje zatvoren za međunarodne turiste

Uprkos planovima da se od sutra glavni grad Tajlanda i još nekoliko destinacija otvori za strane turiste, zemlja ipak ostaje zatvorena za međunarodni turizam.

Vlada Tajlanda je planirala da 1. oktobra otvori svoj glavni grad i nekoliko drugih ključnih destinacija za strane turiste, i za tu priliku je pripremila poseban program mjera. Prognoze su bile loše, predviđanja nisu ni blizu realnosti pa ova zemlja ipak ostaje zatvorena za međunarodni turizam.

Iako su predviđanja vlasti ove izuzetno posjećene zemlje bila pozitivna, Tajland će morati da sačeka sa otvaranjem zemlje za strane turiste. Tajland, zemlju koju posjeti preko 40 miliona turista svake godine moraće da odloži turističku sezonu.

Masovni turizam u Tajlandu poslije pandemije?

Otvaranje Tajlanda za međunarodne turiste je odloženo do daljnjeg, populacija ove zemlje nije ispunila predviđene ciljeve vakcinacije koje su zadale vlasti. Za sada se zna da će jedino biti otvoreni gradovi u kojima je stopa vakcinacije prešla 70 odsto, a među tim gradovima nije Bangkok, jedna od najposjećenijih destinacija na svijetu. Prema podacima, do sada je samo 44 odsto stanovništva Bangkoka primilo obe doze vakcine.

Novi plan je daleko od dostizanja turističkog proseka, prema njemu oni planiraju da dočekaju samo milon turista do nove godine, što je nevjerovatan udarac za ekonomiju te zemlje.

Ostavite komentar: