Ukrajinske pošte odlučile: Markica u čast pobjede na Evroviziji

Ukrajina uskoro planira izdati posebnu poštansku marku, kojom će obilježiti ovogodišnju pobjedu na Evroviziji, saopštili su iz Ukrajinske pošte.

Grupa Kalush Orchestra ubjedljivo je pobijedila u konkurenciji prijavljenih na takmičenju za Evroviziju, zahvaljujući neviđenom odzivu televizijskih gledalaca iz cijele Evrope, koji su glasali za Ukrajinu.

O dizajnu poštanske marke odlučiće umjetnički odbor, napisao je na Facebooku šef Ukrajinske pošte Igor Smeljanski, dodavši kako se nada da će se sve odvijati ubrzanim tempom.

I uspjeh posljednje dvije ukrajinske pobjednice Evrovizije, pjevačica Ruslane i Jamale, obilježen je izdavanjem prigodnih poštanskih marki.

Nedavno je Ukrajinska pošta izdala poštansku marku posvećenu ukrajinskim vojnicima na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, koji su se odbili predati posadi ruskog ratnog broda.

Smeljanski je objavio skicu za novu marku, na kojoj bi trebalo pisati “Pomozite Marijupolju – Pomozite Azovstalu”. To su riječi koje je nakon proglašenja pobjednika u subotu uveče na pozornici u Torinu izgovorio frontmen Kalush Orchestra, Olega Psjuk.

Ostavite komentar: