Ubistvo iz nehata: Danas će protiv Boldvina biti podignuta optužnica

Slavni glumac Alek Boldvin je u oktobru 2021. godine na snimanju filma “Rust” slučajno ubio snimateljku Halinu Hačins.

Kako pištu strani mediji, protiv njega će danas i zvanično biti podignuta optužnica, a tužioci su ranije ovog mjeseca izjavili da će Boldvinu biti suđeno za ubistvo iz nehata. Osim protiv glumca, optužnica će biti podignuta i protiv supetvizorke filma Hane Gutjerez Rid.

Hana je bila zadužena za rekvizite na snimanju, a svjedoci su rekli kako je na probi scene rečeno da je u pitanju “hladan pištolj”, što je izraz koji se na snimanju filmova koristi za bezbjedno oružje, odnosno ono koje nije smrtonosno.

Otkad je saopšteno da će optužnica biti podignuta, Boldvin je nekoliko puta viđen u javnosti, vidno neraspoložen. Njegova supruga Hilarija gostovala je u podkastu “Witches Anonymous”, gdje je govorila o tome kroz šta je njena porodica prolazila nakon ove tragedije.

“Bilo je to emotivno vreme za moju porodicu. I zaista želim da se zahvalim na vašoj podršci i vašoj ljubaznosti i vašem razumu. Iskreno, bez toga bismo se raspali. Hvala vam mnogo što ste sada naša stijena jer se ne osjećam dovoljno snažno“, izjavila je ona.

Prethodnih nedjelja okružni tužilac Santa Fea Meri Karmak- Oltvajs iznijela je protiv Boldvina i Hane Gutjerez Rid dvije grupe optužbi za ubistvo iz nehata u vezi sa pucnjavom na snimanju filma.

Kako piše “Daily Mail”, tužioci su rekli da će danas objaviti uslove potpisanog sporazuma o krivici sa pomoćnikom reditelja Dejvidom Halisom koji je nadgledao sigurnost na setu.

Naime, on je priznao krivicu za nemarno korišćenje smrtonosnog oružja, a očekuje se čak i da će svjedočiti protiv Aleka, ukoliko dođe do suđenja.

Halis je istakao da se ne seća da je izgovorio da je “hladan pištolj”, a smrt Haline Hačins uporedio je sa padom aviona pa je za sve kriva cijela ekipa, odnosno sistem a ne samo jedna stvar, prenosi pomenuti medij.

Ostavite komentar: