U Španiji uskoro počinje prodaja ruskog lijeka protiv korone

Počasni konzul Rusije u španskoj Galiciji Pedro Murinjo izjavio je u intervjuu za Sputnik da će, čim klinička ispitivanja favipiravira budu uspješno završena u Španiji, biti moguće registrovati ruski lijek za liječenje virusa korona „Avifavir“ i započeti prodaju u Španiji.

Murinjo je rekao da grupa „Iber Atlantik“ sarađuje sa „ruskim proizvođačima vakcine ‘Sputnjik V’, kao i (lijeka) ‘Avifavir’… za prodaju na međunarodnim tržištima“.

„Čim se u Španiji uspješno završe klinička ispitivanja (favipiravira, na osnovu kojeg je razvijen ‘Avifavir’), registrovaćemo ‘Avifavir’ kod Španske agencije za lijekove i on će moći da se prodaje u Španiji“, objasnio je Murinjo za Sputnik.

Ranije je objavljeno da je u španskoj Galiciji otvoren počasni konzulat Rusije. Za počasnog konzula imenovan je biznismen Pedro Murinjo.

Murinjo je osnivač i izvršni direktor investicione biznis-grupe „Iber Atlantik“ koja, prema njegovim riječima, „pruža korporativne usluge međunarodnim kompanijama koje žele da posluju na ruskom tržištu i ruskim kompanijama i ruskim institucijama koji… imaju poslove van Rusije“.

Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo je početkom novembra trajnu registraciju lijeka protiv kovida 19 „Avifavir“ koji proizvodi kompanija „Kromis“.

 

 

Ostavite komentar: