Tužan kraj! Škot nakon 40 godina pronašao oca, a samo dvije godine kasnije doživio šok

Ovosedmična epizoda televizijske emisije “Izgubljena porodica” koju vodi Niki Kembl na ITV, objavila je priču muškarca iz Škotske koji se u odrasloj dobi napokon susreo oca koji je iz Splita.

Robert Lindsej iz Ajšira u Škotskoj imao je srećno djetinjstvo. Odgajala ga je njegova majka, ali uvijek je sanjao da pronađe oca. Njegova majka Meri preselila se u London s 18 godina i imala je vezu s mladim muškarcem iz Hrvatske, a zatim se vratila u Škotsku gdje je saznala da je trudna.

Jedini kontakt koji je Robertu ostao od oca Mladena Đurđevića bilo je pismo u kojoj Mariji piše da joj želi sreću u budućnosti. Robert je Mladena uspio kontaktirati te ga je pronašao u Splitu. I tada je krenula priča o ponovnom okupljanju porodice. Otac i sin prvi su se puta susreli u Hrvatskoj. Mladen je tvrdio: “Sad je on moj sin i zadržaću ga što je duže moguće”.

Nakon nekoliko mjeseci, Robert je odlučio da njegov otac mora upoznati svoje unuke, pa je cijelu porodicu odveo u Hrvatsku. Robert je rekao da su djeca donijela sreću ocu koji je s ponosom govorio da ima sina gdje god bi išli.

Sastanak je bio početak, ali u dvije godine postalo je nemoguće izgraditi vezu na daljinu nakon čitavog života. Jednom kada su nastavili sa svojim životom u Škotskoj, redovni kontakti postali su sve rjeđi, a 2017. godine došlo je do potpunog zatišja. Robert je ubrzo saznao da mu je otac umro 2017. godine, što mu je prouzrokovalo emotivni šok.

“Pokazalo se da je neko vrijeme bio bolestan, ali nikada mi nije rekao. Kako vrijeme prolazi, postajem sve emotivniji zbog toga i grozno mi je pomisliti da ga više nikada neću vidjeti”, rekao je Robert. Smatrao je da će imati više vremena i nije očekivao tužan kraj.

“Žalim zbog toga što stvari nisu bile drugačije. Mislio sam samo da imamo više vremena”, rekao je. Prošle godine Robert je odao počast na Mladenovom grobu gdje je sahranjen pored svog oca, majke i sestre. Ali Robertu sreću predstavlja što ga je upoznao prije smrti te gleda na svog oca kao časnu i dobru osobu.

“Učinio je ispravnu stvar susrećući se sa mnom na početku i osjećam se kao da sam učinio pravu stvar kao sin”, priznao je Robert u emisiji, piše Avaz.

Ostavite komentar: