Turisti zabilježili jeziv prizor u Hurgadi: Ajkule snimljene u plićaku VIDEO

Modni dizajner Žika Nedeljković poslao je video snimak sa plaže ispred hotela Hilton u Hurgadi, na kome se vide dvije ajkule kako plivaju praktično u plićaku!

Turisti su uzeli telefone i zabilježili ovaj jeziv prizor, koji je izazvao šok.

Podsjetimo, “Vratićam se ubrzo”, bile su posljednje riječi koje je izgovorila Austrijanka Elizabet Skvajer (68) prije nego što je ušla u vodu u egipatskom letovalištu u Hurgadi gdje je napala ogromna ajkula nakon čega je nesrećna penzionerka preminula.

Ona je izvučena iz vode, ali nažalost joj nije bilo spasa iako su lekari probali da je reanimiraju na licu mjesta. Prebačena je u privatnu bolnicu, a vjeruje se da je preminula od “šoka”, odnosno srčanog udara kao i usljed velikog gubitka krvi.

Samo nekoliko trenutaka prije kobne nesreće, austrijska penzionerka šetala je u plićaku na plaži i svom partneru je rekla: “Vraćam se ubrzo”. Ubrzo je nestala u vodi, a na površini oko nje se pojavila crvena mrlja.
Ubrzo je iz vode izronila ogromna ajkula koja je napala ženu, dok su ostali turisti u panici i strahu posmatrali nemili događaj sa plaže.

Na snimku napada koji je kružio po mrežama čuje se kako prestravljeni očevici komentarišu krvavi događaj.

Grupa ruskih turista je govorila: “Gdje su spasioci? J*bote, ona je prekrivena krvlju. S*anje”

Drugi turisti su takođe dozivali spasioce: “Spasioci? Gdje su spasioci? Ona će j*beno umrijeti”.

Egipatske vlasti zatvorile su juče dio obale Crvenog mora zbog pogibije Elizabet Skvajer.

Prema internom dokumentu iz kabineta guvernera pokrajine Crveno more, u koji je AP imao uvid, egipatske vlasti zatvaraju priobalje na tri dana i zabranjuju sve pomorske aktivnosti, uključujući ronjenje, jedrenje na dasci i kajting, kao i prilazak ribarskih brodova, prenosi Kurir.

Austrijsko ministarstvo spoljnih poslova u kontaktu je sa rođacima preminule žene, uključujući i njenu kćerku, kao i sa lokalnim vlastima.

Ostavite komentar: