Tuga do neba! Djevojčica od samo četiri godine izgubila bitku sa opakom koronom

Kali Cook je imala samo četiri godine i bila je jedna od djevojčica koja nije voljela bojiti bojicama, već bi se radije igrala sa crvima napolju.

Živjela je u Bacliffu (Texas) sa porodicom i išla u vrtić.

Prije nekoliko dana, umrla je od posljedica korona virusa, kako tvrde podaci Zdravstvenog okruga Galvestona.

Kali je najmlađa žrtva ovog okruga koja je umrla od posljedica korona virusa. Nijedan drugi stanovmik mlađi od 20 godina nije registrovan pod ovakvim smrtnim slučajevima, piše Galvnews.

“Bila je tako zabavna i odvažna… Nije bila tipična djevojčica. Radije bi se igrala vani sa crvima i žabama, nego što bi nosila mašnice. Bila je na divan način, puna života”, ispričala je njena majka Karra Harwood.

Ona ne želi da njena kćerkica bude dio nepoznate statistike.

Lokalni doktor Philip Keiser nazvao je ovaj slučaj tragedijom.

“Desila se užasna stvar, ali mislim da ljudi moraju znati istinu”, rekao je Keiser. Njena majka je dobila dijagnozu u ponedjeljak i odmah se izolovala jer nije željela prenijeti korona virus na djecu.

Kali nije imala nikakvih zdravstvenih poteškoća. Karra, majka, primijetila je da njena kćerkica ima groznicu. Dobila je lijek, ali…

“Umrla je u snu”, rekla je Karra. Pojasnila je i da se ona, kao odrasla osoba, nije vakcinisala.

“Protivila sam se tome, ali, sada žalim zbog toga”, rekla je Karra. Zdravstvene institucije navele su kako ne vjeruju da se djevojčica zarazila u školi, te da niko od učenika nije zaražen.

Takođe upozoravaju da, iako djeca generalno nemaju ozbiljne simptome, roditelji moraju potražiti pomoć ako vide ozbiljne simptome.

“Veome je bitno da odete doktoru, a ne da mislite ‘biće oni uredu”, naveo je doktor Keiser.

Ostavite komentar: