Troje Srba zbog droge uhapšeno u podrumu javne kuće u Španiji VIDEO

Španska policija uhapsila je 22 osobe među kojima i troje Srba osumnjičenih da su kao grupa organizovali transport marihuane iz Španije širom Evrope, prilikom čega je zaplijenjeno ukupno 129 kilograma droge, 129.000 evra i šest automobila.

Laboratorija za uzgoj marihuane nalazila se u podrumu jedne javne kuće u Granadi, a osumnjičenim dilerima se na teret stavljaju krivična djela pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi i međunarodni transport droge.
Istraga je prema pisanju portala “laprovincia.es” započeta još 2019. godine, kada je Poreska uprava zajedno sa Civilnom gardom došla do podataka da na teritoriji Granade djeluje međunarodna zločinačka organizacija posvećena švercu marihuane.Grupa je napravila pravo utočište u podrumu javne kuće, pošto su instalirali čitav sistem za uzgoj marihuane u vještačkim uslovima, ventilaciju, mašine za čupanje, vakumiranje i pakovanje marihuane. Droga bi se zatim pakovala u kutije u kojima se skladištio ugalj, a posao je bio toliko razrađen da su koristili čak i viljuškare.
Dva muškarca srpske nacionalnosti uhapšena su na auto-putu, pošto je policija presrela njihov kamion u kom je pronađeno još 28.605 evra, 14 kilograma marihuane i 226 biljaka kanabisa.

Ostavite komentar: