Trampov snimak izazvao buru na društvenim mrežama: Biću 47. predsjednik Amerike VIDEO

Bivši predsjednik Donald Tramp snimljen je kako govori prijateljima tokom partije golfa da će biti 47. predsjednik Sjedinjenih Država.

Tramp, koji tvrdi da ga je DŽozef Bajden prevarom pobijedio 2020. godine, još uvek nije zvanično objavio svoju kandidaturu za 2024.

Na videu koji kruži društvenim mrežama snimljen je Tramp kako se sprema da udari golf palicom, noseći na glavi crveni kačket koji je njegov zaštitni znak, sa natpisom „Učinimo Ameriku ponovo velikom“.

“Nastupa 45. predsjednik Sjedinjenih Država, izgovara na snimku osoba koja je bila u društvu sa Trampom na partiji golfa.

“Na to Tramp odgovara „45. i 47.“,  Njegov odgovor izazvao je oduševljenje prisutnih.

Otkako je prošlog januara napustio Bijelu kuću, Tramp tvrdi da su predsjednički izbori 2020, koje je izgubio od demokrate DŽoa Bajdena, „namješteni“.

Iako mu je zabranjen pristup svim važnijim platformama društvenih mreža, Tramp je nastavio da komentariše američku politiku putem saopštenja za štampu i intervjua za medije, a posljednjih mjeseci je održao nekoliko skupova, tokom kojih je više puta davao nagovještaje o planiranom povratku u 2024.

Međutim, on nije definitivno javno izjavio da li će se kandidovati ili ne.

Ukoliko pristane na novu kandidaturu za predsjednika, Tramp je istaknuti favorit za nominaciju Republikanske stranke. Anketa Harvard/Haris objavljena u ponedjeljak pokazala je da je Tramp kandidat kojeg podržava 57 odsto republikanskih birača, dok su guverner Floride Ron DeSantis i bivši potpredsednik Majk Pens na drugom i trećem mjestu, sa podrškom od 12 odsto, odnosno 11 odsto, prenosi RT.

Ostavite komentar: