Trampov sin priznao na sudu: Potpisao finansijske dokumente koji su lažni

02.11.2023. | 19:49

Donald Tramp mlađi, sin bivšeg američkog predsjednika Trampa danas je na sudu priznao da je potpisao finansijske dokumente za porodičnu kompaniju za koje je njujorški sudija presudio da su lažni.

U drugom danu svjedočenja, mlađi Donald Tramp (45) pokušao je da odgovornost prebaci na druge, rekavši da se kompanija oslanjala na računovođe unutar Trampove organizacije kako bi osigurala da su finansijske procjene imovine tačne, preneo je Rojters.

“Oni su imali više informacija i detalja o svemu tome nego što bih ja imao”, rekao je on sa klupe za svjedoke.

Naglasio je da firma zato ima računovođe.

Ti dokumenti su glavna tema suđenja za građansku prevaru u Njujorku koja prijeti da ugrozi imperiju nekretnina Donalda Trampa, a koja je izgradila njegovu reputaciju kao poslovnog mogula pre nego što je ušao politiku.

Mlađi Tramp jedan je od četiri člana porodice koji treba da svjedoče u pomenutom slučaju.

Bivši američki predsjednik trebalo bi da se pojavi u sudu u ponedeljak.

Državni tužilac Njujorka Leticija Džejms traži odštetu od najmanje 250 miliona dolara, kao i trajnu zabranu Trampu, Donaldu mlađem i njegovom sinu Eriku da vode poslove u državi.

Sudija Artur Engoron je već presudio da su trojica optuženih i kompanija na prevaru naduvali vrijednosti trofejne i drugih vrsta imovine za dobijanje povoljnih uslova finansiranja.

On je naredio raspuštanje kompanija koje kontrolišu Trampove nekretnine, uključujući Trampovu kulu na Menhetnu.