Tramp osudio američke napade na Hute u Jemenu: “Ponovo bacamo bombe po cijelom Bliskom istoku”

13.01.2024. | 22:33

Bivši američki predsjednik Donald Tramp osudio je administraciju predsjednika Džoa Bajdena zbog napada na Hute u Jemenu u četvrtak uveče.

“Ponovo bacamo bombe po cijelom Bliskom istoku, gdje sam pobijedio ISIS, a naš sekretar za odbranu, koji je upravo nestao na pet dana, vodi rat sa svog laptopa u bolničkoj sobi“, napisao je Tramp u postu na mreži “Truth Social”, prenosi Politiko.

Ministar odbrane Lojd Ostin je hospitalizovan 1. januara zbog procedure za liječenje raka prostate, a Pentagon nije obavijestio najviše američke zvaničnike, uključujući Bajdena, o dijagnozi raka nekoliko nedjelja ili o hitnoj medicinskoj pomoći nekoliko dana.

Na nekoliko dana je njegovu funkciju preuzela zamenica ministra odbrane Ketlin Hiks, a potom je Ostin nastavio svoje dužnosti i iz bolnice je naredio napad na Hute.

Tramp je u svom postu ponovio kritike na račun Bajdenove administracije i zbog neuspešnog povlačenja iz Avganistana 2021. i migrantske krize na južnoj granici.

Njegovi komentari su usledili pošto su i neki kongresmeni takođe kritikovali administraciju zbog izvođenja napada na Hute bez odobrenja Kongresa.