Tramp objavio veliku pobjedu u Nevadi i iznio nove dokaze o izbornim neregularnostima

Velika pobjeda u Nevadi, odbačen je veliki broj glasačkih listića, napisao je na svom Tviter profilu američki predsjednik Donald Tramp i naveo da je to „veliki uticaj“ na njegovu borbu za dokazivanje izbornih neregularnosti.

Tramp je objavio tvit advokata Adama Pola Laksalta i novinarke Megan Meserli, koji su objavili kako je u najvećem okrugu Nevade, Klark kauntiju, odbačena čak šestina glasova zbog „neobjašnjivih neslaganja“.

Kako je naveo Laksalt, radi se o oko 153.000 glasova.

Prethodno je objavio kako je u Pensilvaniji broj odbačenih glasačkih listića pristiglih poštom 30 puta manji nego na prethodnim izborima 2016. godine.

„Zbog toga nisu dozvolili našim posmatračima da budu prisutni tokom prebrojavanja glasova“, naveo je Tramp.
On je dodao i da Džordžija ne dozvoljava provjeru vjerodostojnosti potpisa na kovertama kojima su poslati glasački listići, zbog čega je ponovno prebrojavanje, kako je napisao „besmisleno“.

O odbacivanju glasova u Nevadi na svom Tviteru pisao je i Trampov saradnik Ričard Grenel. On je naveo kako „zvaničnici Nevade ne mogu da provjeravaju izbornu krađu jer nemaju vremena ni resursa. Ali su odbacili 153.000 glasačkih listića u strahu od krađe. A krađu nisu ni provjeravali“.

Nevada, Pensilvanija i Džordžija su države u kojima Trampov advokatski tim pokušava da dokaže izborne nepravilnosti.

 

 

Ostavite komentar: