Tragedija na poznatom odmaralištu! Muškarac na skijanju usmrtio djevojčicu od pet godina

Stravična nesreća dogodila se u francuskim Alpima kada je zasad neimenovani muškarac star 40 godina tokom skijanja naletio na petogodišnju dievojčicu Ofeliju iz Britanije i na mjestu je usmrtio.

Prema navodima britanskih medija, nesrećno dijete je bilo na stazi na drugom času skijanja kada je na nju ogromnom brzinom naletio muškarac, zbog čega je ubrzo potom uhapšen zbog ubistva. Djevojčica, kako je preneseno, zbog izuzetno teških povreda nije imala šanse da preživi i preminula je na putu do bolnice.

Tragedija se dogodila u luksuznom rizortu Flen, smještenom na oko 80 kilometara od švajcarskog grada Ženeve. Malena Ofelija je sa porodicom živjela u tom gradu.

Inače, neposredno prije nego što je stradala bila je na času skijanja sa još četvoro djece koja su stajala nedaleko od instruktora na samoj ivici piste.

“Riječ je o čovjeku koji je očigledno bio dobar skijaš, volontirao je kao vatrogasac, ali očigledno je išao ogromnom brzinom”, naveo je tužilac iz obližnjeg Bonevila i otkrio da će se protiv muškarca voditi postupak za ubistvo, prije svega zbog ugrožavanja bezbjednosti.

Zaprijećena kazna je više od pet godina robije, kao i novčana kazna od oko 65.000 evra.

Mediji prenose da je porodica malene Ofelije u izuzetno teškom stanju i da se trenutno radi na pronalaženju psihološke podrške za njih, prije nego što stignu nazad u Ženevu.

Inače, najveća dozvoljena brzina na dionici gdje je dijete ubijeno je 48 kilometara na sat, ali se muškarac kretao mnogo brže od toga.

Ostavite komentar: