Tragedija na ekskurziji: Dvojica maturanata poginula tokom izleta u Grčkoj

03.07.2023. | 21:10

Dve tragične smrti zadesile su Grčku ovog vikenda, kada je policija pronašla dvojicu irskih tinejdžera mrtve. Naime, mladići su nedavno diplomirali, te su se sa prijateljima uputili na grčko ostrvo Ios kako bi svi zajedno proveli letnji raspust.

Međutim, dvojica tinejdžera su ubrzo nestala, a kada su njihovi prijatelji prijavili nestanak, policija im je saopštila vijesti zbog kojih su ostali istraumirani.

Kako prenose tamošnji mediji, nedavno diplomirani Endrju O'Donel (18) i njegov prijatelj Maks Vol (18), sa drugovima iz razreda došli su na odmor u Grčku, međutim zadesila ih je velika tragedija. Ova dva tinejdžera su, nažalost, drugi i treći irski državljanin koji su umrli na odmoru u ovoj zemlji u roku od nedelju dana, što je izazvalo hitnu istragu lokalnih vlasti.

Dvije smrti se dogodile na različitim lokacijama

Dvije smrti su se dogodile u različitim incidentima, javili su grčki mediji pozivajući se na predstavnike policije.

Studenti iz Irske, njih ukupno 71, već u subotu popodne, počeli su da konzumiraju velike količine alkohola i da se zabavljaju do ranih sati u nedelju, preneli su lokalni mediji.

Poslije duge i burne noći provedene ispijajući alkohol, Endrju (18) odlučio je da se sam vrati u hotelsku sobu, međutim, on se nikada nije vratio. Kada su se njegovi prijatelji u nedelju ujutru vratili u hotel i primjetili da ga nema, prijavili su nestanak policiji.

Dok se vraćao u hotel pao sa litice

Kako sugerišu policijski izvještaji, tada se i dogodila prva tragedija. U nedelju ujutru oko 9.20 po lokalnom vremenu, policija je na stijenama u polju izvan glavnog grada ostrva Ios pronašla tijelo Endrjua O'Donela, a kako su objasnili, na njegovom tijelu su bile vidljive povrede koje ukazuju da je pao sa velike visine, te se sumnja da je pao sa litice.

– Mora da je krenuo pogrešnim putem kući, spotaknuvši se o liticu – rekao je portparol policije Konstantin Dimoglidu.

Kako je objasnio portparol policije Dimoglidu, nestanak ovog tinejdžera prijavili su njegovi prijatelji, koji su nedugo zatim kontaktirali i njegovog oca, koji takođe nije uspio da ga locira.

Četiri sata nakon prve tragedije, preminuo drugi tinejdžer

Manje od četiri sata nakon što je O'Donelovo tijelo pronađeno, policijski službenik pronašao je njegovog prijatelja, Maksa Vola, onesviješćenog u blizini ostrvske luke.

Naime, prema riječima istog portparola, Hitna pomoć je odmah obavještena o ovom slučaju, a Maks je hitno prevezen u bolnicu. Nažalost, po dolasku je proglašen mrtvim, a prema nekim izveštajima, on je patio od hronične srčane insuficijencije.

– Samo se srušio i umro – rekao je portparol Dimoglidu.

Tijela prebačena u lučki grad Pirej na obdukciju

Oba tijela su prebačena u lučki grad Pirej kako bi se obavile dvije autopsije kako bi se utvrdio tačan uzrok njihove smrti.

Učenici su navodno bili dio veće grupe iz srednje škole u ​​Bolsbridžu, proslavljajući završetak ispita za polaganje sertifikata, što je irski ekvivalent ispita za A nivo.

– Uzorci krvi i tkiva biće ispitani kako bi se utvrdili uzroci njihove smrti – saopštile su lokalne vlasti.

O'Donel i Vol bili su među 20-ak kolega iz razreda koji su nedavno diplomirali na koledžu u Dablinu, koji se svrstava među najbolje u Irskoj i broji nekoliko profesionalnih ragbi igrača među svojim bivšim studentima, kao i komičara Davida O'a Doherti.

Porodice juče obavještene o tragedijama

Porodice stradalih mladića juče su dobile informaciju o stravičnim tragedijama, a škola koju su pohađali je postavila bukete cvijeća i školske zastave se vijore na pola koplja ispred ulaznih vrata, prenosi Dejli mejl.

Direktor škole je rekao da je grupa drugova iz razreda koja je bila sa njima na odmoru “apsolutno traumatizovana” i da je na putu kući. Škola je otvorena, otvorena je knjiga saučešća i dostupna je podrška onima kojima je potrebna, dodao je direktor.