“To više neće biti tajna”: Biznismen tvrdi da je vlasnik sporne nekretnine koja se pripisuje Putinu

Ruski biznismen Arkadij Rotenberg tvrdi da je vlasnik velike palate na jugu zemlje koju je uhapšeni ruski opozicionar Aleksej Navaljni povezao sa predsjednikom Vladimirom Putinom.

Navaljni i njegova Antikorupciona fondacija objavili su nedavno video snimak u kojem su tvrdili da raskošna palata u Gelendžiku na obali Crnog mora pripada ruskom lideru.

Snimak je imao 103 miliona pregleda, prenosi Rojters.

Rotenberg, bivši Putinov džudo sparing partner, koji je 2019. prodao svoj udio u gasovodu kompanije Strojgazmontaž za sumu koja se procjenjuje na 990 miliona dolara, kaže da je palatu kupio prije dvije godine.

“Sada to više neće biti tajna, ja sam korisnik”, rekao je biznismen u video snimku na kanalu Telegram. Objasnio je da je bilo komplikacija i da je bilo dosta kreditora, ali da je uspio da postane korisnik palate.

Putin je prošle nedjelje demantovao glasine da posjeduje palatu u Gelendžiku na Crnom moru, navodeći da ta palata ne pripada ni njemu, niti nekom članu njegove porodice.

Putin je na online sastanku sa studentima kazao da nije pogledao video koji je prethodnog vikenda objavio tim opozicionara Alekseja Navaljnog, prije svega zbog nedostatka vremena i da smatra da su glasine o palati korišćene za pokušaj “ispiranja mozga” Rusima.

 

Ostavite komentar: