Tijelo žene nađeno nakon 37 godina u septičkoj jami: Muž osumnjičen za brutalno ubistvo

Penzionisani poljoprivrednik David Venbli iz Kempsija, negira da je ubio svoju suprugu, čiji je tijelo poslije 37 godina pronađen u septičkoj jami.

On je pred policijom negirao upletenost u ubistvo svoje supruge Brende, čiji je nestanak prijavio davne 1982. godine. Brenda je imala 48 godina kada je nestala iz svog doma i od tad joj se gubio svaki trag.

Tek 2019. godine radnici na Davidovoj farmi su u septičkoj jami pronašli njene ostatke, a policija je odmah po pronalasku leša, otvorila istragu o ubistvu.

Kao glavni osumnjičeni označen je njen suprug David, koji je odmah priveden.

“Odluka o podizanju optužbe protiv gospodina Venblija donijeta je nakon pažljivog razmatranja svih raspoloživih dokaza o ovom složenom predmetu. Pomenuti zločin dogodio se između 2. maja 1982. i 5. maja 1982”, naveo je glavni istražni sudija, a prenosi Metro.

David se nedavno pojavio na suđenju gdje je pred istražnim sudijom odlučno negirao upletenost u ubistvo supruge. Njemu je odobrena uslovna kaucija, a suđenje za njeno ubistvo počeće 6. juna sljedeće godine.

Cijeli slučaj najteže je pao Brendinoj porodici koja godinama nije imala nikakve informacije o njoj.

“Njen nestanak uništio je našu porodicu. Bila je mila, brižna i veoma nam nedostaje”, rekli su oni poslije Davidovog saslušanja. Oni su dodali da kao članovi njene porodice zahvalni što je njeno tijelo konačno pronađeno i što će moći da je sahrane poslije 37 godina, kako bi dostojanstveno počivala u miru, prenosi Telegraf.

Ostavite komentar: