Testirao da li je korona stvarna pa preminuo, na samrti izgovorio srceparajuće riječi

Muškarac iz Teksasa, koji je nedavno preminuo od posljedica korona virusa, bio je jedan od glavnih organizatora korona zabave samo par dana prije svoje smrti.

Pacijent, koji je bio u svojim 30-im godinama, rekao je medicinskoj sestri da je pogriješio i to malo prije nego što će umrijeti.

Incident se dogodio u San Antoniju, a glavna medicinska sestra zdravstvene ustanove u kojoj je bio zbrinut Džejn Eplbi podsjetila je na njegove srceparajuće riječi prije smrti.

“Neposredno prije nego što će pacijent umrijeti, pogledao je u sestru i rekao: ‘Mislim da sam pogriješio. Mislio sam da je to prevara, ali nije'”, prepričala je Eplbi.

Kako je navela, zabava je bila i organizovana samo kako bi se skeptici uvjerili u to da li je virus stvarnost ili izmišljotina. Međutim, saznali su da je istina na najbolniji mogući način.

“Ne želim paničiti, već samo pokušavam podijeliti neke primjere iz stvarnog svijeta kako bismo pomogli našoj zajednici da shvati da je ovaj virus vrlo ozbiljan i da se može lako širiti”, dodala je ona, prenosi Radiosarajevo.ba.

Novi slučajevi zaraze korona virusom su zabilježeni u San Antoniju, zajedno s ostalim dijelovima Teksasa, a u ovom gradu je u četvrtak naveče registrovano gotovo 18.000 slučajeva.

Isto tako, najmanje 33 savezne države u SAD zabilježile su porast u odnosu na prošlu sedmicu, piše “Sun”.

Ostavite komentar: