Temperatura će ekstremno ići gore: Zapadna Evropa se priprema za jak toplotni talas

Zapadna Evropa priprema se za jak toplotni talas koji će i drugi vikend zaredom donijeti ekstremnu temperaturu, a u Velikoj Britaniji očekuje se da će se približiti istorijski rekordnoj temperaturi od 38,7 stepeni Celzijusovih.

Velika Britanija će se sutra približiti najvećoj temperaturi ove godine, koja je dostignuta tokom vrućina prošle sedmice, prenosi Si-En-En. Najviša temperatura sutra će se približiti istorijskom rekordu od 38,7 stepeni Celzijusovih, koji je zabilježen u julu prošle godine, pokazuje prognoza Met ofisa, britanske službe za vremensku prognozu.

Met ofis je već izdao upozorenje za dijelove Britanije u kojima će temperatura ovog vikenda narasti do gotovo 37 stepeni. Očekuje se da će se ovaj put toplotni talas u Londonu i okolnim područjima zadržati najmanje sedam dana.

Za glavni grad Francuske Pariz predviđa se da će temperatura biti viša od 32 stepena svakog dana cijele iduće sedmice.

U Belgiji će u nekim mjestima u nedjelju biti i do 14 stepeni toplije od prosjeka, uz najvišu temperaturu veću od 32 stepena Celzijusova. U Briselu će tokom vikenda biti 34 ili 35 stepeni Celzijusovih.

U Amsterdamu i drugim dijelovima Holandije tokom vikenda temperatura bi mogla dostići i do 32 stepena. Natprosječno toplo moglo bi u zapadnoj Evropi ostati sljedećih devet dana.

Ostavite komentar: