Tajlandski Djeda Mraz jaše na slonu i daruje zaštitne maske VIDEO

Djeda Mraz na Tajlandu pustio je irvase da se odmore i na slonu je krenuo u posebnu božićnu posjetu kako bi podignuo svijest o prijetnji korona virusa.

Bijelih dugačkih brada, odjeveni u crvene ogrtače i kape, pomoćnici Djeda Mraza na ukrašenim slonovima u središnjoj pokrajini Ayutthaya dijele zaštitne maske školarcima, motociklistima i vozačima u prolazu.

“Smiješni su i dražesni. Mislim da su jako slatki”, rekao je učenik osnovne škole Laksaporn Loetpiriyakamol.

Slonovi na kraju godine posjećuju škole u tom području već dvije decenije i učenici tom prilikom dobijaju slatkiše i igračke.

Ove su se godine i slonovi društveno distancirali, borave izvan škola i umjesto slatkiša dijele maske za lice.

“Ova četiri slona u pratnji tajlandskog Djeda Mraza potiču ljude da nose maske, peru ruke i slijede vladina upustva”, rekao je Itthi Pankhawlamai, koji upravlja lokalnim parkom slonova.
“Malo sam tužan jer slonovi ne mogu ući u školu”, rekao je 12-godišnji dječak Pacharamon Sukphiromsanti, koji je izašao pozdraviti slonove pred vratima.

Tajlandske vlasti pozivaju na dodatni oprez nakon što je tokom vikenda potvrđeno najveće širenje zaraze u centru morskih plodova u blizini Bangkoka, a slučajevi su otkriveni u otprilike četvrtini pokrajina te zemlje, prenosi Hina.

Ostavite komentar: