Svirepo likvidirao Aleksandra: Pao osumnjičeni za ubistvo pripadnika “balkanske mafije”

10.06.2024. | 12:54

Njemački državljanin, turskog porijekla, uhapšen zbog sumnje da je svirepo ubio Aleksandra K., koji je važio za pripadnika tzv. “balkanske mafije”.

Naime, osumnjičeni je nakon ubistva u Marbelji pobjegao u Tursku, gdje je nedavno uhapšen i izručen. Njegova žrtva Aleksandar K. pronađen je mrtav u vili u Marbelji, vezan za stolicu, a ubijen je sa tri metka u glavu.

Kako prenose njemački mediji, riječ je o osobi koja je koristila razne pseudonime i lažna imena, ali je bio povezan sa kriminalnom organizacijom sa Balkana.

Inače, ubistvo se desilo juna, 2022. godine kada je vlasnik vile koji je iznajmljena nazvao policiju i prijavio da je unutar kuće pronašao ubijenog podstanara, koji je od njega iznajmio vilu. Na lice mjesta su izašli inspektori za borbu protiv organizovanog krimanala policijske stanice u Marbelji, i žrtva je, u prvi mah, bila neidentifikovana.

Iako je žrtva koristila razna imena, na kraju je, ipak, utvrđeno da se radi o 33-godišnjem Aleksandru K., državljaninu Srbije koji je imao prijavljeno boravište u Njemačkoj, navodno u Ofenbahu. Inače, u Njemačkoj je imao i dosije jer se godinama bavio trgovinom drogom u Frankfurtu, a bio je povezan i sa “balkanskom mafijom”.

Navodno, Aleksandar K. je iznajmljivao vilu u Marbelji i posljednji put je viđen 29. juna, 2022. godine kako ulazi u vilu. Tu je navodno održao sastanak sa drugim članovima svoje kriminalne organizacije.

Međutim, tada su stvari krenule po zlu. Osumnjičeni ga je vezao sa stolicu, mučio, a zatim i hladnokrvno ubio. Ubica je koristio kontakte iz žrtvinog telefona kako bi preko njih došao i do drugih članova kriminalne organizacije sa Balkana.

Nakon ubistva, osumnjičeni bježi u Tursku, a Španija je raspisala evropsku potjernicu.

Osumnjičeni je navodno bio vođa kriminalne organizacije koja je, pored Njemačke, djelovala i na jugu Španije. Na osnovu evropske potjernice, on je uhapšen u Turskoj.

Nedavno je izručen Madridu gdje bi mu uskoro trebalo početi suđenje. Istraga je i dalje u toku, jer policija pokušava da uđe u trag njegovim saradnicima, koji su takođe osumnjičeni.

Inače, neposredno nakon ubistva, pojavile su se i informacij da je Aleksandar K. bio tajni agent njemačke policije. Kako su prošle godine otkrili njemački mediji, Aleksandar K. u Marbelji je bio na tajnom zadatku i trebalo je da prikupi informacije o djelovanju narko-kartela. Međutim, to nikada nije potvrđeno.