Svi ostali u šoku: Učenik (11) prijetio direktorki odrubljivanjem glave

Dok se Francuska još oporavlja od zvjerskog ubistva nastavnika Semula Patija u Francuskoj, nove strašne prijetnje stižu iz Njemačke. Naime, jedanaestogodišnji đak rekao je da će odsjeći glavu svakome ko bude vrijeđao proroka Muhameda.

Prijetnja nasiljem u školi OŠ “Kristijan Morgenštern” u Špandau, predgrađu Berlina, uslijedila je nakon poziva na roditeljski sastanak. Direktorka škole je rekla da su sastanci važni kako bi se preduprijedili potencijalni problemi i naglasila da će biti posljedica za one koji ne dođu.

“Ako se to desi zašto što se moji roditelji nisu pojavili, onda ću da uradim isto kao onaj dječak u Parizu”, rekao je jedanaestogodišnjak aludirajući na to da je čečenski ekstremista Abdulah Anzorov (18) 16. oktobra u Parizu odrubio glavu nastavniku Samuelu Patiju.

U školi je prethodno održan minut ćutanja zbog ubistva nastavnika Samuela Patija. Učenik, koji je inače musliman, nakon toga je rekao da je “u redu ubiti nekoga ko vrijeđa proroka”, piše Dejli mejl.

Direktor škole je odmah pozvao roditelje dječaka da dođu u školu. Majka dječaka je rekla da on nije imao tako ekstremne stavove i da je dijete moglo da ih pokupi u školi.

Đaci su bili šokirani ponašanjem svog druga iz razreda.Ostavite komentar: