Sve policijske snage tragaju za brutalnim ubicom: Djedu odsjekao glavu i izvadio utrobu

Pripadnici specijalne policijske jedinice GIGN uz pomoć 86 policajaca, od kojih je 15 pripadnika lokalne policijske stanice u Bolenu, gradu na jugu Francuske od 13.000 stanovnika u dolini rijeke Rone između Montelimara i Oranža.

Svjetski mediji pod oznakom HITNO javili su da je u stanu u jednoj od zgrada u Bolenu pronađen obezglavljeni muškarac kome je izvađena utroba. Kako javljaju francuski mediji radi se o starijem muškarcu, a za napad je navodno osumnjičen njegov unuk za kojim se traga.

Policija je objavila fotografiju muškarca, koji je osumnjičen za ovo ubistvo. Kako su naveli radi se o osobi staroj oko 37 godina koja je imala obučeno crnu majicu i šorc, a u ruci je držala nož. U toku je opsežna policijska potraga za osumnjičenim.

Policija je isključila mogućnost da je ovo svirepo ubistvo povezano sa terorizmom, niti se vodi kao takvo.

U potrazi za njim angažovani su policijski specijalci i helikopter koji potražuje okolinu grada. Policija je stanovnike Bolena upozorila da je osumnjičeni muškarac naoružan i opasan i da budu pažljivi, kao i da ako ga primijete hitno obavijeste Žandarmeriju.

Trenutno je nagažovano ukupno 85 policajaca, koji su oko grada postavili kontrolne punktove i svakoga provjeravaju.

Obezglavljena žena

Francuski mediji takođe podsjećaju, da se sličan zločin dogodio prije samo nedjelju dana, 13. oktobra kada je obezglavljena žena pronađena u svojoj kući u primorskom ljetovalištu u Erou, prenose Novosti.

Optužen za ovo ubistvo nekoliko dana kasnije bio je 51-godišnji muškarac, bivši suprug žrtvine kućepaziteljke, prenosi Blic.

Ostavite komentar: