“Sve je trajalo svega pet minuta”: Detalji napada u školi u kojem su ubijena tri učenika

Još uvijek nije poznat motiv koji je juče nagnao petnaestogodišnjaka da iz poluautomatskog pištolja usmrti troje učenika srednje škole na sjeveru SAD, u saveznoj državi Mičigen, te rani još osam osoba među kojima je bio i jedan nastavnik.

Pucnjava u srednjoj školi u Oksfordu, gradiću smještenom oko 65 kilometara sjeverno od Ditroita, započela je nešto iza 13 sati po lokalnom vremenu, a brojni policajci su odmah opkolili školu te ubrzo uhapsili 15-godišnjeg dječaka koji je usmrtio 14-godišnju i 17-godišnju djevojčicu te 16-godišnjeg dječaka, objavio je zamjenik šerifa okruga Okland Mihael MekKejb.

Od osmoro ranjenih, dvoje je završilo na operativnom zahvatu, a šestoro ih je u stabilnom stanju, rekao je on te dodao da je osumnjičeni, za kojeg se smatra da je djelovao samostalno, uhapšen bez otpora nakon što je ispalio 15 do 20 hitaca, navodi Index.

“Sve je trajalo svega pet minuta”, izjavio je MekKejb te saopštio da osumnjičeni nije ništa rekao policiji već je izabrao braniti se ćutanjem na sugestiju svojih roditelja.

Saučešće porodicama ubijenih izrazio je i američki predsjednik Džo Bajden.

“Saosjećam s porodicama koje prolaze nezamislivu tugu zbog gubitka voljenih”, rekao je Bajden tokom posjete tehničkom koledžu u Minesoti.

Tužiteljka okruga Okland Karen MekDonald obećala je brzo pokretanje sudskog procesa.

“Naša je namjera detaljno pregledati istražni proces i brzo podignuti optužnicu. Osumnjičeni će ostati u pritvoru do pokretanja postupka”, navela je ona.

Ostavite komentar: