Šutnuo Snješka Bjelića, pa dobio otkaz: “Izgubio sam posao, a uskoro postajem otac”

Momak zaposlen kao radnik gradske čistoće na odvoženju smeća, dobio je otkaz nakon što ga je nadzorna kamera snimila kako nogom šutira i ruši Sneška Belića, kojeg je nekoliko dana prije toga napravio trogodišnji mališan, zajedno sa svojom majkom.

Britanac, Kelum Vudhaus, ocijenio je ovakav postupak svojih nadređenih kao bizaran i smiješan, jer bi se Sneško Belić visine oko dva metra, svejedno otopio i nestao, i bez njegovog rušenja.

Bizarni slučaj odigrao se u Herfordu, ispred porodične kuće Sofi Tejlor (25) majke dječaka Džozefa starog tri godine. Kako je ona rekla, Snješka su napravili prošle nedjelje, nakon što je ovaj dio Britanije pogodio ledeni talas.

Takođe, majka je u razgovoru za list “Herford tajms” izjavila kako je njen svaki put kada bi radnici “Gradske čistoće” dolazili po smeće, mahao Vudhausu i njegovim kolegama sa prozora, te i da je on Snješka srušio pred očima mališana.

Na snimku koji je usnimila nadzorna kamera, vidi se kako Kelum odlaže kantu sa đuretom do kamiona, da bi u povratku, kung fu udarcem pogodio glavu Sneška Belića, da ib se poslije nekog vremena ponovo vratio do njega, te i završio započeto, još jednim udarcem, ovaj put u donjem dijelu, kada je snježna skulptura i skroz završila na betonu.

Nakon što je snimak izašao u javnost, oglasio se i gradonačelnik Herforda, koji je čin radnika gradske čistoće okarakterisao kao razočaravajuć, zbog čega je rekao da ga neće vratiti na posao.

Povodom gubitka posla i optužbi, oglasio se i sam Vudhaus, koji je naveo da je izgubio posao nekoliko mjeseci prije nego što će postati otac i ti zbog najbizarnije moguće stvari.

“Mislim da je pretjerano što sam ostao bez posla samo zato što sam šutnuo Snješka, mogao je da se sruši na mene, osjećao sam da ugrožava moju bezbjednost na poslu. Sad sam dobio otkaz samo zato što sam šutnuo nešto što bi se svakako istopilo, to je smiješno.

Snješko se nalazio na mjestu gdje treba da stoji kanta, na prvom mjestu. Uputio sam izvinjenje porodici, poslao sam im poruku dan poslije događaja, ali su me blokirali. Ostao sam bez posla u teško vrijeme, pandemija je, a i uskoro postajem otac. Izgubio sam posao zbog glupog Snješka Bjelića, a imam porodicu koju moram da hranim”, rekao je on britanskim medijima, prenosi Dejli mejl. Ubrzo nakon što je izašla vijest o tome da je dobio otkaz, na društvenim mrežama se pokrenula onlajn peticija u cilju vraćanja Vudhausa na posao koju je do sada potpisalo preko 450 ljudi.

“Momak je radio sve vrijeme tokom pandemije, rizikovao je svoje zdravlje i šta je dobio?”, napisano je u objašnjenju zbog čega se skupljaju glasovi.

Ostavite komentar: