Sud donio odluku: Mladiću doživotni zatvor zbog šverca krava

Okružni sud u indijskoj državi Gujarat osudio je 22-godišnjaka na doživotni zatvor zbog ilegalnog prevoza stoke iz Maharastre.

“Svi problemi na Zemlji biće riješeni kada nijedna kap kravlje krvi ne padne na zemlju”, rekao je sudac Samir Vinodchandra Vyas u obrazloženju presude

Sudac je tokom izricanja presude dodao kako krava nije samo životinja, nego je i majka. Istakao je da niko nije tako zahvalan kao krava. Požalio se da se zaštita krava ne provodi u praksi, iako se kontinuirano vode razgovori o tome, prenosi India Today.

Sud se bavio slučajem krijumčarenja stoke u kojem su krave i njihovo potomstvo transportovani u neljudskim uslovima. Policija je 27. kolovoza 2020. uhapsila Mohamada Amena zbog ilegalnog prevoza više od 16 krava i njihovog potomstva u kamionu bez odgovarajućih uslova.

Optuženi je kažnjen u skladu sa odredbama Zakona o očuvanju životinja iz 2017, Zakona o sprečavanju okrutnosti prema životinjama iz 1960, Naredbe o kontroli prevoza životinja iz 1975. i Zakona o kontroli osnovnih dobara i životinja iz 2015. godine. Sudac je pozvao ljude da uzmu u obzir ne samo vjerski značaj krave, već i njenu društvenu, ekonomsku i naučnu korist, prenosi Index.hr.

Ostavite komentar: