“Stvari moramo rješavati dijalogom”: Rusija pažljivo prati izbore u Njemačkoj

Rusija pažljivo prati izbore u Njemačkoj i nada se kontinuitetu politike Berlina u bilateralnim odnosima, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je na pitanje predstavnika medija o izborima u Njemačkoj naveo da ne treba reći da su izbori u najvećoj zemlji Evrope jedan proces, jedan događaj koji skreće pažnju cijelog svijeta.

“I mi vrlo pažljivo pratimo šta se dešava u kakvi su rezultati. Ne treba reći da se nadamo kontinuitetu u našim bilateralnim odnosima”, naglasio je Peskov.

Peskov je istakao da su i Moskva i Berlin svjesni da se problemi moraju rješavati dijalogom, prenio je TASS.

Prema njegovim riječima, Rusija i Njemačka nisu oslobođene nesporazuma, ali su strane saglasne da se problemi mogu i moraju rješavati kroz dijalog.

Peskov je naveo da Rusija želi da održava ekonomske veze sa Njemačkom.

“Njemačka je, naravno, naš veliki trgovinski, ekonomski i investicioni partner. Vrlo smo zainteresovani da se ovi odnosi nastave i dalje razvijaju”, napomenuo je Peskov.

Peskov je dodao da je Rusija svjesna da će proces osnivanja koalicije u NJemačkoj biti dug i komplikovan, te da treba sačekati da se to desi.

Socijaldemokratska stranka Olafa Šolca osvojila je 25,7 odsto glasova na jučerašnjim izborima u Bundestagu, dok je konzervativni blok njemačkog kancelara Angele Merkel CDU/CSU osvojio 24,1 odsto.

Ostavite komentar: