Striktno naređenje vlasti: Škole ponovo zatvorene zbog veoma lošeg kvaliteta vazduha

Vlasti u Nju Delhiju naredile su da škole i fakulteti od danas budu zatvoreni na neodređeno vrijeme nakon što je Vrhovni sud kritikovao odluku gradske uprave o otvaranju obrazovnih ustanova iako je vazduh “veoma lošeg kvaliteta”.

Uprava glavnog grada Indije odlučila je prošle sedmice da ponovo otvori škole i fakultete nakon što su te ustanove zatvorene zbog povećanog zagađenja vazduha.

Vrhovni sud, koji je primio javnu peticiju povodom nesposobnosti gradskih vlasti da spriječe zagađenje vazduha, izrazio je užasnutost povodom ponovnog otvaranja škola i fakulteta.

Zabrana građevinskih radova i ulaska u grad za kamione sa dizelskim motorima koji prevoze neesencijalnu robu ostaće na snazi, saopštio je Gopal Rai, gradski ministar za okolinu, šume i razvoj divljeg života.

Rai je pozvao građane da koriste javni prevoz. Vlasti NJu Delhija zakupile su dodatnih 700 autobusa na prirodni gas kako bi ohrabrile ljude da koriste sistem javnog prevoza.

Ovaj zvaničnik je dodao da će biti pojačana primjena mjera za smanjenje količine prašine, poput prskanja vode iz vatrogasnih vozila.

Sve više djece u NJu Delhiju završava u bolnicama zbog otežanog disanja, što povećava brigu među roditeljima.

Ostavite komentar: