Strašna tragedija! Doktorka poginula u eksploziji bombe koja je postavljena na putu

Lokalni zvaničnici u gradu Džalalabadu na istoku Avganistana potvrdili su da je jedna doktorka poginula danas u eksploziji bombe koja je postavljena na putu, samo nekoliko dana nakon što su u istom gradu ubijene tri novinarke, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je portparol guvernera provincije Nangarhar saopštio da je doktoka, čije ime nije navedeno, putovala na posao u porodilište kada je poginula u eksploziji bombe pored puta, a da je tom prilikom ranjeno i jedno dijete i da za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Rojters prenosi da vlada i neke strane sile okrivljuju talibanske pobunjenike za mnoge ovakve napade i kažu da je to način ove militantne grupe za izazivanje straha uz izbjegavanja velikih civilnih žrtava, ali talibani poriču svoju umiješanost. U utorak su avganistanski zvaničnici potvrdili da su poginule tri žene, u dobi od 18 do 20 godina, koje su radile kao spikerke na televiziji „Enikas TV“, a da je četvrta teško povrijeđena, nakon što je na njih pucao nepoznati napadač dok su se vraćale s posla.

Kasnije je teroristička organizacija Islamska država preuzela odgovornost za ovaj napad, navodi agencija.

Ostavite komentar: