Stoltenberg: “NATO neće biti uvučen u Putinov rat”

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da Sjevernoatlanska alijansa neće biti uvučena u Putinov rat.

“Ruski nelegalni rat u Ukrajini nastavlja da seje smrt i patnju svakoga dana. Kako se pojačava zima, Rusija bombarduje ukrajinsku energetsku infrastrukturu. Pokušavaju da smrznu i izgladne Ukrajince. Putin koristi zimu kao oružje. Ne smijemo mu dozvoliti da pobijedi, a NATO neće biti dio konflikta. Nećemo biti uvučeni u Putinov rat”, rekao je Stoltenberg, prenosi sajt NATO.

On je dodao da ukoliko Putin pobijedi, to će samo ojačati autoritativne lidere da koriste silu kako bi postigli svoje ciljeve.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da Severnoatlanska alijansa neće biti uvučena u Putinov rat.

“Ruski nelegalni rat u Ukrajini nastavlja da seje smrt i patnju svakoga dana. Kako se pojačava zima, Rusija bombarduje ukrajinsku energetsku infrastrukturu. Pokušavaju da smrznu i izgladne Ukrajince. Putin koristi zimu kao oružje. Ne smemo mu dozvoliti da pobedi, a NATO neće biti deo konflikta. Nećemo biti uvučeni u Putinov rat”, rekao je Stoltenberg, prenosi sajt NATO.

On je dodao da ukoliko Putin pobedi, to će samo ojačati autoritativne lidere da koriste silu kako bi postigli svoje ciljeve.

“To bi načinilo svet opasnijim mestom i sve nas mnogo ranjivijim. Zato je zadatak NATO da podrži Ukrajinu i da spriječi da se rat proširi dalje. To činimo tako što šaljemo jasnu poruku Moskvi da ćemo braniti svakog našeg saveznika. Zato smo i pojačali prisustvo na istočnom kraku Alijanse”, poručio je Stoltenberg.

 

 

Ostavite komentar: