Starica “prevarila” smrt! Proglasili je mrtvom, ona oživjela u mrtvačnici i krenula da bježi

Zinaida Kononova (81) proglašena je mrtvom nakon operacije crijeva u Rusiji.

Njena porodica je obaviještena i počela je da planira sahranu, a tijelo je prebačeno u mrtvačnicu u okružnoj bolnici u Goršenčenskaju 14. avgusta oko jedan sat posle ponoći.

Skoro sedam sati kasnije, u osam ujutru, radnica mrtvačnice je “doživjela šok” kada je baku zatekla ispruženu na podu. Žena je navodno pala kada je pokušala da se skloni sa stola u mrtvačnici i pobjegne, piše “Dejli star”.

Vozač hitne pomoći čuo je buku kada je ulazio u zgradu i kaže da je “uplašena” radnica mrtvačnice govorila “bako lezi, bako, budi mirna”. Pomislio je da je radnica “poludjela”, ali je onda vidio kako penzionerka hvata ženu za ruku i traži pomoć. Zinaida je tada prebačena na intenzivnu njegu.

Kako je kasnije ispričala njena nećaka Tatjana, Zinaida je 15 minuta bila klinički mrtva, a onda se jednostavno “vratila sa onog svijeta”.

“Prvobitno me nije prepoznala i nije se sjećala operacije, ali je govorila o starom problemu sa koljenom”, ispričala je Tatjana. Ljekar i anesteziolog kasnije su priznali da su Zinaidu poslali u mrtvačnicu sat i 20 minuta nakon što je proglašena mrtvom, umjesto dva sata kako nalažu pravila.

Penzionerka se sada nalazi u Kursku na liječenju, a Roman Kondratenko, šef bolnice, suspendovan je dok traje istraga jer rođaci planiraju da tuže bolnicu, piše Telegraf.

Ostavite komentar: