Šta će reći Bajden? Rus se kandidovao za gradonačelnika Njujorka

Rus rođen u Tomsku, koji se prije više od deset godina preselio u Sjedinjene Američke Države, nezavisni je kandidat za gradonačelnika Njujorka na izborima u junu. Filipčenko je za Sputnjik objasnio razloge za svoju kandidaturu.

– Kandidujem se za gradonačelnika i ne pokušavam da od toga profitiram. Mnogi žele da budu gradonačelnici samo da bi sebe reklamirali, da zarade novac. Ja sam drugačiji čovjek. Ponašam se, recimo, kao Robin Hud. Odnosno, želim da pomognem ljudima – rekao je Filipčenko.

Prema njegovim riječima, većina opozicionih kandidata aktuelnom gradonačelniku Bilu de Blaziju su dobrostojeći ljudi, neki su već radili u kabinetu gradonačelnika. Mnogi imaju visoke plate.

– Kada takav čovjek pokuša da kaže, na primjer, rešiću vaše probleme (sa kojima se on, zapravo, nikada nije suočavao), to je, najblaže rečeno, samo falsifikovanje informacija. Računam na emigrante. Ne samo na Ruse – sve emigrante koji su prošli težak radni put – objasnio je Rus.

– Zato što 50 odsto Njujorka čine emigranti. Kada u meni vide svoje roditelje, bake, djedove koji su došli, borili se, radili od jutra do mraka, pokušavali da uštede novac, pokušavali da obezbijede porodicu, pokušavali da izvedu djecu na put, oni shvataju: ovaj momak zna naše probleme, zaista je naš momak. Ne samo ruski emigranti – svi oni u meni vide sebe – istakao je Filipčenko, prenosi “Objektiv.rs”.

Filipčenko priznaje da se u mnogome bori za mjesto gradonačelnika Njujorka zbog pojačanog osećaja za pravdu.

– Oduvijek sam želio da pomažem slabima. Uvijek sam smatrao da treba da postoji neka pravda. Budući da sam biznismen i vidim probleme, želim da ih riješim ne samo za sebe, već i za sve ljude – rekao je kandidat.

– Ne volim nepravdu. U školi sam uvijek bio mali i mršav. Ali nisam volio nasilnike koji su maltretirali drugu djecu. Uvijek sam branio, ulazio u tuče. Naravno da sam dobijao batina. Ali na kraju su svi znali – bolje da se ne petljate sa njim, jer on neće ćutati, neće plakati, uzvratiće udarac – dodao je on.

 

 

Ostavite komentar: