Srpkinja bila “mozak operacije”: Dva Crnogorca opljačkala Albance u Grčkoj VIDEO

04.09.2022. | 12:20

Dva državljana Crne Gore i jedna Srpkinja, akteri su pljačke koja je potresla žitelje grčkog ljetovališta Nafpilio. I to ne samo zbog same oružane pljačke, već i zato što je jedan od lopova tokom bijega dok ih je gonio sin opljačkane porodice Albanaca, doživeo je moždani udar.

Prema saznanjima iz istrage, Srpkinja (51) je, znajući da muškarac albanskog porijekla ima novca, unajmila dvojicu Crnogoraca, starosti 32 i 38 godina, za pljačku tročlane albanske porodice. Prema pisanju grčkih medija, ona je i bila i mozak cijele operacije. U prvi mah, mediji su prenijeli da se radi o grčkoj državljanki, ali je portal Argolikeseidhseis, kasno sinoć objavio da se radi o državljanki Srbije.

Sve se odigralo juče u Nafpiliu, kada su njih dvojica provalili u stanu bez maski na licu. Pod prijetnjom pištolja, plastičnim vezicama vezali su tri člana porodice – muškarca (54), ženu (59) i njihovog sina (20). Zatim su razbojnici uzeli novac i dragocjenosti u vrijednosti od 700 evra, da bi potomi napustili kuću.

Par je počeo da zove u pomoć, dok je tinejdžer, uprkos tome što je bio u donjem vešu i vezan, počeo da juri razbojnike vičući za njima “pljačka”. Tom prilikom, alarmirali su i komšiluk koji je izašao na balkone, a više njih je pozvalo i policiju.

Tokom potjere, jedan od dvojice napadača je doživeo moždani udar. Drugi je sustigao i bacio oružje u kantu za smeće na mjestu događaja, a u isto vrijeme je stigla ekipa DIAS koja je uhapsila počinioce i locirala oružje.

Hitnu pomoć zvali đubretari

Najzaslužniji za brz dolazak hitne pomoći bili su radnici gradske čistoće. Naime, ne znajući šta se dogodilo 10 minuta ranije, kada su vidjeli da je čovjek pao i da leži bez ikakvih pokreta, momentalno su pozvali hitnu pomoć.

Kako prenose grčki mediji, Crnogorac koji je doživio moždani udar, nalazi se u kritičnom stanju u bolnici, i pod konstantnom je prismotrom policije, dok se drugi Crnogorac, zajedno sa ženom iz Srbije, nalazi u Argoldi, gdje policija ispituje detalje pljačke.

Stanovnici Nafplija koji su vidjeli šta se desilo sa užasom opisuju prizore koji su se odigrali u centru grada i pitaju se šta će još biti sa zločinom i koliko su počinioci ovakvih incidenata postali besramni.