Spremila porodici ručak od otrovnih gljiva: Troje umrlo, optužena za ubistvo

02.11.2023. | 19:34

Erin Paterson (49) ljetos je spremila ručak od koga su tri osobe preminule, a njoj nije bilo ništa. To je kod tužioca izazvalo sumnju da je imala namjeru da te tri osobe ubije. Sada je protiv nje podignuta i optužnica za trostruko ubistvo.

Kako navode australijski mediji,  troje ljudi je umrlo nakon što su pojeli otrovne pečurke u obroku koji im je pripremila optužena žena.

Policija je ljetos uhapsila 49-godišnju Erin Paterson zbog sumnje da je pripremila ručak nakon kojeg su tri osobe preminule i da je jedina odrasla osoba kojoj nije pozlilo. Erin Paterson je 29. jula organizovala porodični ručak u Liongati na jugu Viktorije kojem su prisustvovali njeni bivši svekar i sverkva i sestra njene bivše svekrve sa suprugom, saopštila je policija australijske države Viktorija.

U narednim danima u bolnici su preminule svekrva Gejl Paterson (70), njena sestra Heder Vilkinson (66), a ubrzo nakon toga preminuo je i svekar Don Paterson (70).

Australijska policija je saopštila da je podigla optužnicu protiv Erin Paterson zbog sumnje da je ubila troje ljudi, kao i da je pet puta pokušala ubistvo – dva puta ljetos i tri puta u odvojenim incidentima 2021. i 2022. kada je 48-godišnjaku pozlilo nakon ručka.

Patersonova je u pritvoru i izaći će pred sudiju u petak.

Kako je ljetos preneo Si-En-En, Erin Paterson je lokalnim medijima u suzama porekla da je počinila zločin.

“Užasno se osjećam. Voljela sam ih. Ne mogu da vjerujem da se to dogodila i zaista mi je žao”, rekla je Patersonova ljetos.

Pored troje preminulih, ručku je prisustvovao i Ijan Vilkinson, sveštenik baptističke crkve. Bio je u kritičnom stanju, ali se oporavio nakon dvomjesečnog liječenja.