Spasioci iz Banjaluke za BL portal: Haos nakon zemljotresa, preživjeli traže pomoć FOTO

Na terenu je haos, a konačan broj žrtava teško je predvidjeti. Ima jako puno žrtava na ulicama koje nema ko ni da identifikuje, potvrdio je za BL portal pripadnik Odsjeka za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Banjaluke Zoran Talić koji je dio spasilačke ekipe koja je juče otišla u Tursku.

Talić ističe da se zemljotres dogodio u ranim jutarnjim časovima casovima, tako da je stanovništvo bilo u krevetima.

,,Zamislite zgradu od pet pa i više spratova da se sruši u momentu kao kula od karata. Preživjeli na ulicama traže pomoć, čak su se i tuče mogle vidjeti na ulicama”, ističe Talić za BL portal.

Dodaje da je hladno, a vrijeme prolazi. Ipak, svi se i dalje nadaju da ce stići do svojih najmilijih, koji se nalaze ispod ruševina i da ce ih zateći žive.

,,Mi se nalazimo se u AFAD-ovom kampu u Kahramanmarašu, a spasilačke ekipe su smještene u šatorima. Vidio sam da je stiglo mnogo spasilačkih ekipa iz raznih zemalja. One i dalje pristižu, a pristiže i humanitarna pomoć”, navodi Talić.

Podsjetimo, tim Civilne zaštite Republike Srpske, osposobljen za pomoć u saniranju štete od prirodnih katastrofa juče je otišao u Tursku, kako bi pomogao spasilačkim ekipama u toj zemlji nakon katastrofalnog zemljotresa.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: