Snimak pada F-35 u more: Evo kako je ponos britanske i američke avijacije pao sa nosača aviona VIDEO

Iako u ovom trenutku ne može da potvrdi njegovu autentičnost, pojavio se video koji očigledno prikazuje posljednje trenutke britanskog stelt mlaznjaka F-35B Lightning koji se srušio dok je djelovao nosača aviona HMS Kvin Elizabet.

Brod je bio u istočnom Mediteranu ranije ovog mjeseca. Čini se da je snimak u skladu sa prethodnim nepotvrđenim izvještajima da je pilot pokušao da prekine polijetanje, ali je ostao bez palube i bio primoran da se katapultira tokom incidenta 17. novembra, koji je još uvek pod istragom, prenosi portal Drajv.

 

Čini se da je kratak video snimljen mobilnim telefonom sa snimaka nesreće koji su se reprodukovali na računaru. Oznaka na vrhu monitora sa natpisom Sistem vizuelnog nadzora sugeriše da je ovo bio dio sirovog videa iz sopstvenog zatvorenog TV sistema prevoznika, koji bi se koristio u bilo kojoj istrazi nesreće, kao i za praćenje redovnih aktivnosti u pilotskoj kabini. Na snimku se vidi kako se pilot katapultira baš u trenutku kada se mlaznjak prevrće preko kraja rampe za polijetanje „skijaškog skoka“, očigledno bez snage. Izgleda da se pilotov padobran zakačio za pramac nosača, što je još jedna karakteristika prethodnih nepotvrđenih izveštaja, prenosi Kurir.

Ostavite komentar: