Smrt migranta će biti istražena: Ronioci pronašli tijelo mladića od 19 godina u rijeci na granici

Poljski ronioci pronašli su tijelo sirijskog mladića u rijeci na granici Poljske i Bjelorusije, saopštili su policija i graničari.

Granična straža od utorka je tragala za devetnaestogodišnjim Sirijcem kada su uhvatili drugog Sirijca koji je rekao da su bjeloruske službe gurnule njega i još jednog muškarca u rijeku, prenijela je agencija PAP.

Ronioci su tijelo pronašli danas u rijeci Bug, koja čini dio granice između Poljske i Bjelorusije.

“Njegov identitet potvrdio je drugi mladić s kojim je dan ranije pokušao ilegalno preći Bugu. Pronašli smo i dokumente kod žrtve. Tako da nema sumnje da je riječ o 19-godišnjem državljaninu Sirije”, saopštio je portparol policije lublinske oblasti Andržej Fijolek.

On je dodao da će smrt ovog migranta biti istražena.

Poljska, Litvanija i Letonija prijavile su nagli porast migranata iz Avganistana i Iraka koji pokušavaju da pređu granicu iz Bjelorusije, što je, kako Varšava i Brisel kažu, oblik hibridnog ratovanja osmišljenog da izvrši pritisak na EU zbog sankcija koje je uveo Minsk.

Grupe za zaštitu prava kritikovale su poljsku nacionalističku vladu zbog njenog postupanja prema migrantima na granici, uz optužbe za višestruka ilegalna vraćanja.

Šest osoba je prethodno pronađeno mrtvo u blizini granice od početka novog priliva naleta migranata.

Ostavite komentar: