Služi doživotnu robiju! Šef mafije odgrizao prst zatvorskom čuvaru i progutao ga

Šef sicilijanske mafije, koji služi doživotnu kaznu zatvora u Rimu, odgrizao je prst čuvaru i zatim ga progutao tokom prepirke sa njim, prenose italijanski mediji.

Đuzepe Fanara (60) iz zloglasnog Koza nostra klana napao je sedam čuvara u junu kada su došli da provjere njegovu ćeliju.

“Tokom prepirke Fanara je odgrizao mali prst na čuvarevoj desnoj ruci. Prst je nestao, zbog čega je rimski tužilac zaključio da ga je pojeo”, pišu italijanski mediji.

Zatvorenik je onda napao ostalih šest čuvara, koristeću dršku od metle kao oružje, a navodno je vikao kako će im “prerezati vrat kao svinjama”.

Nakon sukoba Fanara je prebačen u visoko osigurani Sasari zatvor na Sardiniji, a suočava se i sa novim optužbama, uključujući težak napad i opiranje hapšenju.

Fanara, koji služi doživotnu kaznu u zatvoru Rebibia u Rimu, već je devet godina iza rešetaka po oštrom italijanskom kaznenom zakonu “41-bis” rezervisanom za članove mafije.

Oštri zatvorski režim izoluje mafijaške šefove kako bi ih spriječio da vode svoje klanove dok su iza rešetaka.

Ranije ove godine Italija je odlučila da pusti brojne starije i nemoćne mafijaške šefove – uključujući neke koji pripadaju Koza nostri. Ta odluka izazvala je negodovanje, primoravši Ministarstvo pravde da odustane i preispita odluku, piše Telegraf.rs.

Ostavite komentar: