Slučaj od kojeg podilazi jeza: Djevojčicu silovala 33 muškarca, užas trajao osam mjeseci

Petnaestogodišnju djevojčicu silovala je u nekoliko navrata grupa od 33 muškaraca u posljednjem, šokantnom slučaju seksualnog nasilja u Indiji.

Napadi su se odigrali na raznim lokacijama u distriktu Tane u državi Maharaštra, tokom poslednjih osam mjeseci, rekao je jedan zvaničnik, prenio je Dejli mejl.

Kako je naveo zvaničnik policije Datatraj Karale, policija je do sada uhapsila 24 muškarca i pritvorila dvojicu maloljetnika zbog povezanost sa slučajem.

Djevojčica je u stabilnom stanju u bolnici, a “Tajms of Indija” piše da se bjesna gomila sakupila ispred policijske stanice u kojoj su zatvoreni napadači, što je privuklo veliko prisustvo snaga bezbjednosti.

“Policija grada Dombivlija zavela je u srijedu uveče slučaj protiv 33 optuženih za silovanje, višestruko silovanje, grupno silovanje i silovanje maloljetnice”, rekao je Karale. On je dodao da su se napadi odigrali između 29. januara i 22. septembra ove godine.

“Sve je počelo kad ju je njen dečko silovao u januaru i snimio incident. Počeo je da je ucjenjuje na osnovu snimka. Kasnije su je njegovi prijatelji i poznanici grupno silovali u najmanje četiri-pet navrata na različitim mjestima, uključujući Dombivli, Badlapur, Murbad i Rabale u distriktu”, naveo je Karale. Policija je oformila specijalni istražni tim da ispita slučaj.

“Žrtva je imenovala 33 osobe. Od njih su uhapšene 24 osobe i pritvorena dvojica maloljetnika. Djevojčica je u stabilnom stanju”, istakao je Karale. Dok policija traga za ostalim osumnjičenima, oni koji su već uhapšeni ostaće u pritvoru do 29. septembra. Dvojica maloljetnika biće zatvorena u istražnom domu za djecu.

Indijski zakoni o silovanju revidirani su nakon grupnog silovanja 2012. u Nju Delhiju, ali broj napada je i dalje visok, sa preko 28.000 silovanja prijavljenih prošle godine. Vjeruje se da je stvarna brojka znatno veća jer se većina slučajeva ne prijavljuje zbog društvene stigma i nedostatka povjerenja u vlasti.

Policiji se već dugo prebacuje da ne radi ništa da spriječi nasilje i da ne uspjevaju da slučajeve seksualnih napada iznesu na sud, prenosi Blic.

Ostavite komentar: