“Slobodan život je naša moć”: U Zagrebu protesti protiv korone, ministar zgrožen VIDEO

U Zagrebu se održavaju protesti protiv korona mjera.

Na Trgu bana Jelačića u 17 sati počelo je okupljanje više hiljada ljudi koji ne nose maske, a sve ovo u okviru “Festivala slobode”.

Uz turistički autobus i muziku, okupljeni nose transparente s porukama poput “Skini masku, ugasi TV, živi punim plućima”, “Covid je laž, nismo svi covidioti”, “Roditelji i djeca su nerazdvojni”, “Bolje grob nego rob”, “Slobodan život je naša moć”.

Organizatori tvrde da su se od trenutka pojave korona virusa nametale presedanske mjere kojima su se građanima ograničila temeljna prava i slobode.

Popularni hrvatski muzičar Toni Cetinski je DJ na ovom događaju, te pušta muziku okupljenima s turističkog busa.

Ministar zdravstva Vili Beroš na Fejsbuku je komntarisao ovaj skup, rekavši da kao demohrišćanin poštuje slobodu i pravo svakog čovjeka na vlastito promišljanje, ali da kao ljekar i humanista, i kao hrvatski ministar zdravstva ne može podržati nenaučni pristup korona virusu i metodama koje omogućuju njegovo širenje.

“Svako ima slobodu izbora, ali mora biti svjestan i svih posljedica svojih odluka. Kako za sebe tako i za sve ljude u svom okruženju”, napisao je Beroš, prenosi Klix.

Ostavite komentar: