Školom kružio snimak na kojem je tuku: Adrijana zbog nasilja izvršila samoubistvo

10.02.2023. | 16:03

Adrijana Kuš (14) iz Nju Džersija oduzela je sebi život nakon što je društvenim mrežama počeo da kruži snimak na kojem se vidi kako je djevojčice iz njene škole brutalno tuku u hodniku srednje škole.

Beživotno Adrijanino tijelo pronađeno je 3. februara, dva dana nakon što je snimak počeo da kruži mrežama.

Na snimku se vidi kako Adrijana i njen momak šetaju hodnikom državne srednje škole, a potom im prilazi jedna od učenica i Adrijanu udara flašom vode po glavi.

Nesrećna djevojčica potom pada na pod i tada devojčice kreću da je udaraju i šutiraju. Učenik koji je snimao brutalan napad je sve vrijeme navijao.

Napad je trajao nekih 30 sekundi, a potom su dvije radnice škole dotrčale i rastjerale djecu.

Adrijana je u napadu zadobila brojne povrede po nogama i licu. Njen otac Majkl Kuš ostao je u šoku kada je čuo šta se dogodilo njegovoj kćerki u školi.

On je za lokalne medije rekao da je Adrijanu potom odveo u policijsku stanicu kako bi prijavili incident.

Iz policije se još nisu oglasili ovim povodom.

Adrijana je tada ocu pokazala i snimke i poruke dece koji su joj prijetili na TikTok, Instagramu i Snapchatu uoči napada.

Ispostavilo se da je Adrijana mjesecima bila žrtva nasilja u školi, koje su sprovodila djeca iz njenog razreda.

Iako se za napad znalo u zbornici, ali Majkl tvrdi da “niko ništa nije uradio poslije incidenta”. Dva dana kasnije članovi porodice pronašli su Adrijanu mrtvu u porodičnoj kući.

“Ogorčen sam. Krivim te djevojčice, školu, policiju. Hoću da svi znaju šta se dogodilo sa mojom kćerkom. Želim pravdu, želim da svi znaju za ovaj slučaj”, rekao je otac.

Majkl kaže da je uvjeren da bi Adrijana bila živa da je policija odmah postupila po prijavi.

“Da je škola pozvala policiju, prijavila nasilje, da je sprovedena istraga, ovi snimci bi odmah bili otkriveni”, uvjeren je Adrijanin otac.

Srednja škola u koju je išla Adrijana je 5. februara objavila saopštenje o tragičnoj smrti učenice. Škola je takođe navela da su djeci dostupni profesionalci za savjetovanje i krizne situacije.

“Molimo vas da znate da nikada niste sami na svijetu i da uvijek postoji podrška u lošim vremenima da pomognete da se stvari promjene na bolje”, navodi se u saopštenju škole.

Iz ove ustanove takođe nisu željeli da daju izjave za medije, prenosi Telegraf.

Adrijanin otac tvrdi da njegova kćerka nije prvi učenik ove škole koji je trpio nasilje, bilo u prostorijama škole ili putem interneta. On kaže da postoji još roditelja čija su djeca trpjela nasilje u toj školi, a da uprava ništa nije uradila da ih zaštiti.

Protiv četvoro učenika je 9. februara podignuta optužnica za napad i oni su isključeni iz škole.

Adrijana će biti sahranjena danas u rodnom gradu.