Skinuo cipele i skočio u vodu! Diplomata spasio studentkinju od utapanja VIDEO

Kina je danas pohvalila britanskog diplomatu koji je snimljen dok spasava studentkinju od utapanja na jugu Kine, što je rijedak primjer prijateljskih momenata u odnosima dvije zemlje.

Britanska misija u gradu Čongćing saopštila je da je generalni konzul Stiven Elison skočio u rijeku tokom vikenda, dok je obilazio obližnje turističko mjesto, da bi izvukao ženu koja je upala u vodu.

Video snimak je na kineskim društvenim mrežama do sada pregledan 170 miliona puta. Prikazano je kako Elison skida cipele i skače u vodu da bi izvukao ženu koja je plutala sa licem okrenutim nadole, prenio je AFP.

“Smatram da treba pohvaliti ovo hrabro djelo. Želim da mu uputim veliku, veliku pohvalu”, rekao je na konferenciji za novinare portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan.

Elisona je pohvalio i britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab, koji je napisao na Tviteru da njegova hrabrost i odlučnost “pokazuju ono najbolje u britanskim diplomatama širom svijeta”.

Elison (61) je bivši inženjer koji je nedavno imenovan na diplomatski položaj na jugu Kine nakon što je godinama služio u Ambasadi Velike Britanije u Pekingu. Lokalni mediji prenose da se bavi trijatlonom.Ostavite komentar: