Skandal u Njemačkoj na pomolu: Pobjedu nad Angelom Merkel slavili uz alkohol i prostitutke!?

Parlament njemačke savezne pokrajine Mecklenburg-Zapadna Pomeranija istražuje je li tačno da je poslanik krajnje desne Alternative za Njemačku (AfD) organizovao zabave u plenarnoj sali parlamenta, s puno alkohola i prostitutkama.

“Razjasnićemo ima li tu nečega”, izjavio je portparol parlamenta, na pitanje je li tačno da su u sjedištu parlamenta, smještenog u dvorcu u gradu Schwerinu, organizovane pijanke s prostitutkama.

Navodno se sporna zabava dogodila u septembru, po nekim izvorima baš u noći nakon saveznih izbora 26. septembra. O tome je prvo pisao lokalni Schweriner Volkszeitung, a nakon toga je političar AfD-a Thomas Kerl optužio jednog od svojih kolega da je organizovai stvar. Kerl se pozvao pritom na jedno anonimno pismo i erotsku web stranicu, ali dosad fotografije nisu procurile. Anonimnog pisma dokopale su se i novine: organizator veselog tuluma bi trebao biti jedan od lokalnih poslanika AfD-a.

Desničari su imali šta slaviti, na izbrima za Bundestag osvojili su 18 odsto glasova i tako postali druga stranka u toj saveznoj državi na području bivše istočne Njemačke, nakon socijaldemokrata (29,1 odsto) i ispred demokršćana, koji su zaostali sa 17,4 odsto glasova.

Nordkurier piše da su čuvari parlamenta svjedočili o pijankama koje se redovno održavaju u poslaničkim klubovima, a na te noćne zabave redovno se pozivaju oskudno obučene djevojke. Radnici obezbjeđenja su preko video kamera pratili kako se muškarac u velikoj dvorani dvorca u Schwerinu, gdje se održavaju plenarne sjednice, “zabavljao s jednom ili drugom djevojkom”.

Šef poslanika kluba AfD-a Nikolaus Kramer poručio je novinarima Spiegela preko portparola da su te optužbe kleveta i laž. On je za laganje optužio Thomasa Kerla, kojeg upravo izbacuju iz stranke.

Ostavite komentar: