Sinovi Vilijam i Hari otkrili statuu princeze Dajane

Britanski prinčevi Vilijam i Hari otkrili su danas spomenik posvećen njihovoj majci, princezi Dajani, na dan kada bi ona proslavila 60. rođendan.

Manja ceremonija održana je u Kensingtonskoj palati u Londonu, a kip princeze Dajane naručili su upravo njeni sinovi 2017. godine.

Prinčevi Vilijam i Hari naveli su u saopštenju da se danas, na 60. rođendan princeze Dajane, sjećaju njene ljubavi, snage i karaktera – vrlina koje su je učinile silom dobra u svijetu i koje su na bolje promijenile brojne živote, javio je “Skaj njuz”.

“Svakog dana želim da je i dalje sa nama i nadamo se da će se na kip uvijek gledati kao na simbol njenog života i njenog zavještanja”, poručili su sinovi pokojne princeze od Velsa.

Britanski prinčevi prvi put su se danas sastali još od sahrane njihovog djeda, vojvode od Edinburga princa Filipa u aprilu.

Iz Kensingtonske palate saopšteno je da statua, koja prikazuje princezu Dajanu sa troje djece, odražava njenu “toplinu, eleganciju i energiju”, kao i univerzalnost i uticaj njenog rada na brojne generacije.

Statua se nalazi u bašti palate, koja je bila jedno od omiljenih mjesta princeze Dajane i u kojoj se nalazi više od 4.000 jedinki raznih vrsta cvijeća.

 

 

Ostavite komentar: