Sedamnaestogodišnjak četvrta žrtva pucnjave u školi: Napadaču se na teret stavlja i terorizam

Sedamnaestogodišnji Džastin Šiling četvrta je žrtva pucnjave u srednjoj školi u Oksfordu u Mičigenu, a napadaču se na teret stavlja i terorizam.

Za pucnjavu je okrivljen petnaestogodišnji Itan Krambli, učenik u ovoj školi u kojoj su ubijena četiri učenika i ranjeno još sedam osoba.
Tužilac okruga Okland Karen Mekdonald rekla je da je Krambli optužen za niz krivičnih djela i da je, nakon što je pregledala dokaze, potpuno sigurna da je to bilo apsolutno s predumišljajem.
Krambli se tereti kao odrasla osoba i suočava se sa jednom tačkom za terorizam što je rezultiralo smrću, sa četiri tačke za ubistvo prvog stepena, sedam tačaka za napad sa namjerom ubistva i 12 tačaka za posjedovanje vatrenog oružja u izvršenju krivičnog djela.
“Moguće je da će uskoro biti još optužnica”, rekla je Mekdonaldova.
Osumnjičeni je otvorio vatru juče u srednjoj školi Oksford iz pištolja koji je njegov otac je kupio četiri dana ranije, rekle su vlasti.
Troje učenika – Tejt Majr (16), Hana Sent Džulijan (14) i Medisin Boldvin (17) – umrlo je juče, a 17-godišnji Džastin Šiling danas je podlegao povredama, saopštio je šerif okruga Oukland.
Nastavnik i još šest učenika su ranjeni, od kojih su neki i dalje u kritičnom stanju.

Ostavite komentar: