“Samo dođi, ovo će ti podići imunitet”: Ginekolog “uhvaćen” u hotelskoj sobi s pacijentkinjom FOTO

Italijanski ljekar, poznat pod nadimkom dr Čarobna frula, podnio je ostavku nakon što je uhvaćen polugo u hotelskoj sobi s “pacijenticom” kojoj je ponudio da joj bolest izliječi seksom.

Đovani Minielo (60), ginekolog iz Barija, bio je meta tajne TV istrage te je glumici koja se predstavljala kao pacijentica rekao da ima HPV, polno prenosivi virus koji može uzrokovati rak, uprkos njezinom negativnom Papa testu.

Minielo je “pacijentkinji” rekao da će joj seks s njim, koji je vakcinisati, pojačati imunitet na virus. Italijanskog ljekara i njegovu prevaru otkrio je istraživački tim informativnog programa “Le Lene” nakon što se jedna 33-godišnja žena požalila da ljekar svojim pacijentkinjama nudi “tretmane seksom”

Žena, koja se predstavila kao Ana Maria, izjavila je da se konsultirala s dr Minielom o tome zašto ne može zatrudniti, a on joj je rekao da ima znakove HPV-a, uprkos negativnom Papa testu.

“Spasio sam mnoge žene od raka. Sve one s kojima sam odradio ‘seks terapiju’ bile su negativne nakon toga”, navodno joj je rekao dr Minielo.

Ani Mariji je to bilo jako sumnjivo pa je odlučila kontaktirati italijanske novine La Repubblica, navodeći da je Minielo neprimjereno dirao njezine grudi i rekao joj da voli žene s malim grudima.

Kada ga je kontaktirala u vezi rezultata testa, šokirao ju je njegov prijedlog da spava s njim kako bi je izliječio. Tada se obratila ‘Le Leneu’ koji je angažoavao glumicu koja će se predstaviti kao pacijentkinja. Minielo joj je rekao da ima ‘bijele mrlje’ na vratu maternice, što ukazuje na prisutnost HPV-a. Zatim joj je ponudio seks koji će je “imunizirati”.

Tajna glumica pristala je naći se s njim u hotelu, gdje ju je, dok ju je svlačio, uvjeravao da će se nakon “tretmana” osloboditi virusa. Kada ga je glumica-pacijentica upitala za zaštitu, rekao joj je da je to besmisleno jer tada neće dobiti potrebna antitijela.

Ali, prije nego što se ljekar “bacio na posao”, u sobu je uletio novinar i iznenadio polugolog ljekara, koji mu je navodno u tom trenutku rekao: “Radim ovo zbog mojih istraživanja – i kako bih spasio ljude.”

 

Zatim je preko svog advokata poručio sljedeće: “Ja, koji sam uspješno liječio stotine žena više od 40 godina, samo sam predložio alternativni tretman koji je dao rezultate.”

Dodao je da nikada nije prisiljavao žene na seks.

Nakon ove TV istrage, javilo se još 15 žena koje su takođe izjavile da su bile žrtve ovog ljekara i njegova ‘čudesnog seksualnog tretmana’. Neke od njih razmišljaju o prijavi dr Maniela, druge se boje to učiniti.

Tužilaštvo u Bariju u međuvremenu je otvorilo istragu protiv ljakra, a trenutno se utvrđuju sve činjenice u vezi ovog slučaja.

Ostavite komentar: