Sajfulo im obećao po milion: Optuženi za teroristički napad otkrili ime koordinatora

08.04.2024. | 08:56

Optuženi za teroristički napad u Krasnogorsku nedaleko od Moskve objavili su ime svog koordinatora, navodeći da je riječ o muškarcu po imenu Sajfulo, javila je agencija Tas.

Optuženi su ispričali da ih je Sajfulo kontaktirao i obećao im po jedan milion rubalja.

Na ruskom televizijskom Kanalu jedan prikazan je snimak na kome se vide pripadnici ruske Federalne službe bezbjednosti /FSB/ kako ispituju teroriste.

“Sajfulo nam je rekao da idemo u Ukrajinu, u Kijev. Tamo će nam dati po milion rubalja”, rekao je jedan od optuženih tokom ispitivanja.

Drugi optuženi za organizovanje terorističkog napada govorio je o pomoći koju su im obećali prilikom prelaska ukrajinske granice.

“Otišli ​​smo u Kijev, gdje smo morali da čekamo novac, po milion rubalja. Sajfulo je rekao da će nas tamo na ukrajinskoj granici čekati momci koji će nam pomoći da pređemo granicu i stignemo do Kijeva. Koordinator im je rekao: `Pozovite me, pa ću vam reći šta da radite`”, rekao je optuženi.

U terorističkom napadu 22. marta u dvorani “Krokus siti hol” u Krasnogorsku, u Moskovskoj oblasti, poginule su 144, a povrijeđena je 551 osoba.

Pripadnici službi bezbjednosti uhapsili su četiri direktna izvršioca.

Iz Ruskog istražnog komiteta ranije je saopšteno da su pronađeni dokazi o povezanosti počinilaca sa ukrajinskim nacionalistima.