Rođak monstrum: Namamio d‌jevojčicu (11) u automobil, pa je izbo šrafcigerom u vrat

11.06.2024. | 09:54

Vasiliki Nikolopulu (11) koja je nestala je u ned‌jelju uveče u 21.10 časova u Grčkoj, pronađena je mrtva, sa ubodnim ranama po vratu, dok je zločin navodno priznao njen rođak (37) koji je već osuđivan za silovanje maloljetne osobe.

Nestanak 11-godišnjakinje je prijavila njena majka i pokrenut je sistem “Amber alert” pod upozorenjem da se smatra da je d‌jevojčica u opasnosti.

Nažalost, d‌jevojčica je samo dan kasnije pronađena mrtva, dok je u stanicu policije priveden rođak d‌jeteta koji je na saslušanju priznao da je ubio dijete koje je dan ranije pokupio svojim automobilom, nakon čega joj je zadao ubode u vrat šrafcigerom.

– Odveo sam je u polje i ubio šrafcigerom – priznao je ubica nakon izjava punih kontradiktornosti.

Vasilikin nestanak su prijavili roditelji oko 3 sata iza ponoći, nakon čega je krenula potraga. Tako su policijski službenici pronašli snimak na kojem se vidi kako d‌jevojčica ulazi u automobil počinioca.

Shvatili su da je d‌jevojčica u opasnosti jer su prepoznali čovjeka koji je bio povezan sa njenim nestankom.

Prilikom hapšenja je negirao učestvovanje u zločinu, prilikom čega je rekao da nema veze sa njenim nestankom. Kada više nije imao šta da kaže, priznao je kako ju je ubio, a potom odveo policiju do mjesta gd‌je je bacio njeno tijelo.

Ubica d‌jevojčice (11)
Oružje kojim je počinjen zločin još uvijek nije pronađeno, dok još uvijek nije potvrđeno da li je d‌jevojčica zlostavljana.

I ranije optužen za silovanje?

Kako prenose tamošnji mediji, Vasilikin ubica je uhapšen 2017. godine pod optužbom da je silovao 14-godišnju d‌jevojčicu.

On je 2020. godine, prema dosadašnjim informacijama, prvostepeno osuđen na sudu na Zakintosu, ali mu je uvažen zahtjev za obustavu izvršenja kazne, do saslušanja u Apelacionom sudu. Tako je pušten uz restriktivne uslove, među kojima je i da se javlja policijskoj stanici u svom području. Ali, ubica i silovatelj nikada nije otišao u zatvor — što je dovelo do toga, kako pišu grčki mediji, da je ostao nekažnjen za silovanje maloljetne osobe, kada je ubio 11-godišnju Vasilikiju, dijete svog rođaka, prenosi Blic.