Robija zbog ubistva navijača Crvene zvezde: Turčinu smanjena kazna

Kadri Aktaš, osuđen na 25 godina zatvorske kazne zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, dobio je novu presudu.

Kazna mu je smanjena na 15 godina, na osnovu povreda koje je zadobio u incidentu pred utakmicu Evrolige između Galatasaraja i Zvezde u Evroligi, 21. novembra 2014. godine.

On je na novom saslušanju prvo osuđen na 18 godina zbog ubistva Marka Ivkovića, ali je potom kazna smanjena za tri godine, prenosi DHA.

Saslušanju je prisustvovao i osuđeni Aktaš sa svojim advokatima, a odbrana je čak tražila da odmah bude pušten iz zatvora jer je odležao osam godina.

“Iako je Srbima bilo zabranjeno da dođu na meč, došli su autobusima, sa oštricama u rukama. To su vidjela i stručna lica. Klijent je odreagovao u samoodbrani i bio zatvoren u kaznenoj ustanovi. Odležao je svoje, tražimo njegovo otpuštanje”, istakli su advokati Ivkovićevog ubice, piše Blic.

Obratio se prisutnima i Kadri Aktaš.

“Ja sam proveo u zatvoru osam godina. Napala su me tri-četiri čovjeka. Imao sam džepni nož u ruci, a želio sam da ubodem jednog u nogu dok sam ležao na zemlji. Sjećam se da sam zamahnuo nožem prema žrtvi. Zubi su mi bili polomljeni. Moje dijete je išlo u četvrti razred osnove škole tada, a sada već studira na univerzitetu. Rekao sam porodici da želim da ih vidim i zahtijevam da budem otpušten”, rekao je Aktaš.

Ostavite komentar: