Ričard Grenel dobio novi posao

22.12.2021. | 22:41

Ričard Grenel, bivši izaslanik američkog predsjednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, dobio je novi posao.

Grenel je postao politički komentator kablovske TV mreže „Njuzmaks“ i jedan od visokih funkcionera te kompanije zadužen za međunarodnu saradnju.

Grenel, koji je u karijeri bio i američki ambasador u Njemačkoj, kao i direktor obavještajnih službi SAD, ali i saradnik konkurentske mreže „Foks njuz“, „imaće ključnu ulogu nudeći bezbjednosne i međunarodne analize za mrežu, koja je sada četvrta kablovska mreža po rejtingu u SAD“, saopšteno je iz „Njuzmaksa“.

„Ugledni bivši zvaničnik Trampove administracije biće potpredsjednik kompanije za međunarodni razvoj, pomažući kompaniji u internacionalnom brendiranju i ekspanziji. „Njuzmaks“ trenutno licencira svoj brend i sadržaj u osam evropskih zemalja. Grenel će raditi na tome da se „Njuzmaksov“ brend proširi u svijetu“, navode iz te kompanije.

Generalni direktor „Njuzmaksa“ Kristofer Rudi rekao je da je Ričard Grenel stručnjak za politiku, medije i vladine poslove, te da će gledaoci moći da steknu puno informacija zahvaljujući njegovom širokom iskustvu, prenosi “Sputnik”.

Grenel je rekao da je počastvovan što se pridružio „Njuzmaksu“ i naglasio kako taj kanal treba da dođe do gledalaca preko novih medijskih platformi, kao što je direktan striming preko interneta.

 

 

Oznake: Ričard Grenel